Begeleiding & Ondersteuning

Sociaal Maatschappelijke begeleiding betekent makkelijk gezegd, Begeleiding van de mens in de maatschappij. Denkende aan alles wat een mens kan tegenkomen in zijn leven.

Sociaal Maatschappelijk betekent makkelijk gezegd, begeleiding van de mens in de maatschappij. U kunt hierbij denken aan alles wat een mens kan tegenkomen op zijn of haar levenspad.

Heel veel mensen hebben de behoefte aan een vorm van begeleiding en ondersteuning. Tegenwoordig komen mensen hiervoor uit. Toch is het een hele stap om hiervoor hulp te zoeken. Maar het is niets om u voor te schamen en achteraf gezien beseffen mensen zich vaak dat ze deze stap veel vroeger hadden moeten nemen. Problemen, gevoelens en emoties komen we allemaal tegen en soms lopen we vast. Soms is begeleiding dan net dat stukje extra wat nodig is. Begeleiding hoeft niet altijd van lange duur te zijn.

Hieronder een aantal voorbeelden van sociaal emotionele en gedragsproblemen waarbij begeleiding het leven vaak positief kan beïnvloeden: 

  • Depressie
  • Gedrags- of agressie problemen
  • ADHD, Autisme, PTSS, Borderline, Angst- paniekaanvallen, dwangmatig handelen
  • Verslavingsproblemen
  • Sociale problemen, eenzaamheid, laag zelfbeeld
  • Omgaan met een lichamelijk of geestelijke beperking
  • Homoseksualiteit, transgender
  • Familieproblemen 

Samen kunnen we proberen het leven weer aangenamer te maken. Wij streven naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Soms is begeleiding nodig voor een korte periode, soms ook blijvend. Wij begeleiden mensen die onze steun en hulp nodig hebben in welke vorm dan ook. Bij ons team is alles bespreekbaar, en samen zoeken we naar een passende oplossing.

Vrijblijvend kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een kennismakingsgesprek om samen de eventuele mogelijkheden te bespreken.

In bijna alle gevallen is het zo dat voor onze hulp bij u geen kosten in rekening worden gebracht. Als u dit echt nodig heeft kunt deze namelijk vaak door de gemeente vergoed krijgen. Wij helpen u dan kosteloos om dit samen aan te vragen.

Via de website kunt u een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aanvragen, wij bellen u dan om een afspraak te maken.

Natuurlijk mag u ons ook bellen.

Contact

Ambulante Begeleiding. Sociaal Maatschappelijke begeleiding. oa Individuele begeleiding, Gezinsbegeleiding, Begeleid zelfstandig wonen, budgetbegeleiding

0597-853836
0636170783

Stuur ons een e-mail