Begeleid zelfstandig wonen

Begeleid wonen wordt ook wel “begeleid zelfstandig wonen”genoemd.

Bij begeleid wonen wordt vaak gedacht aan het wonen in een instelling of woongroep.

Tegenwoordig is dit in veel gevallen niet meer nodig omdat er in de thuissituatie voldoende hulp en begeleiding geboden kan worden om iemand zelfstandig te laten wonen. Psychische of psychiatrische problematiek, eetstoornis, persoonlijke stoornis, verstandelijke beperking en autisme zijn aandoeningen, waarbij deze vorm van hulp en begeleiding geboden kan worden. 

Een persoonlijke begeleider zal samen met u en de eventuele betrokken instanties een plan maken met hierin de leerdoelen. Dit plan kan onder andere bestaan uit het organiseren van de huishouding, het opstellen van een schoonmaakrooster, de financiële planning, etc. Samen uw agenda beheren zodat er geen afspraken worden vergeten. En wij kunnen u helpen begeleiden bij het maken en onderhouden van sociale contacten. Eventueel kan de begeleider helpen met het zoeken naar passend werk of dagbesteding. Bij veel van onze cliënten hebben wij een regelmatig contact en overleg met familie en dierbaren.

Voorwaarden begeleid wonen:

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen is er vrijwel altijd een indicatie van de arts of instelling vereist. Hierbij kunnen wij u helpen.

Daarnaast moet u een eigen inkomen hebben om in uw eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Dit kan door inkomen uit werk, uitkering of een bijdrage van de ouders.

Wij helpen u eventueel met het uitzoeken wat u nodig heeft en het doen van de juiste aanvragen.

Contact

Ambulante Begeleiding. Sociaal Maatschappelijke begeleiding. oa Individuele begeleiding, Gezinsbegeleiding, Begeleid zelfstandig wonen, budgetbegeleiding

0597-853836
0636170783

Stuur ons een e-mail